Sekunda koja mijenja život

Film prikazuje realne posljedice prometnih nesreća i za cilj ima

Frano Supilo – Povijest jedne iluzije

Frano Supilo najtragičnija je ličnost hrvatske politike čiji je mučenički prah nijemi svjedok povijesti jedne iluzije znane pod imenom Jugoslavija. Ovaj je daroviti novinar i osnivač riječkog “Novog lista” kao političar doživio potpuni slom svojih ideja.

Čudesno lijepa

Primorsko-goranska županija prava je riznica biljnog i životinjskog svijeta.

Rapska zvona

Vodeći hrvatski konzervator i Rabljanin Miljenko Domijan scenarist je priče o rapskim crkvama i njihovim vrednotama koje je prepoznala i nagradila Europska unija.

Slava prelomljenom životu

Priča o fra Zorislavu Lajošu, utemeljitelju «Glasa koncila», izdavaču brojnih katoličkih izdanja i publikacija te vrsnom organizatoru niza važnih zbivanja Crkve u Hrvata.

Vojotove štorije

Uplovite u slikarski svijet Vjekoslava Voje Radoičića kojim plove, dimeći iz visokih dimnjaka, starinski 'vapori', bestežinski lebde 'šagalovski' likovi, priklanjaju se jedna drugoj sitne primorske kućice i prkose sili teži blokovi urbanih nastambi.

Kao neki stari spomenari puni melankolije i daha prošlih vremena, natopljeni su prostori njegovih slika uspomenama, sjećanjima i zaboravljenim čežnjama. Pred kamerama Roberta Kalčića - Vojo je pričao o sebi i svom stvaralaštvu.

Prvi torpedo

Priča o izumu i razvoju torpeda koji je bitno promijenio načine ratovanja.

Opčinjen prostorom – Siniša Majkus/Enchanted by Space

Siniša Majkus istaknuti je likovni umjetnik poznat po velikim objektima u prostoru, kojima je primarna osobina afirmiranje trodimenzionalnosti prostorne dinamike, pokušaj da se tzv. oblikovnim crtežom obilježi 'nevidljiva' strana prostornosti. U jednom trenutku, umjetnik opčinjen prostorom 'iskoračio' je u svijet pod morem, nastanivši podmorje svojim mrežastim, voluminoznim crtežima. «Jednog proljeća, iznenadio sam se vidjevši radove u prirodi, gdje se oko njih širio veliki prostor. Shvatio sam da je priroda njihova galerija. Postupnim približavanjem predmetu impozantnih dimenzija u prirodnom okolišu, crtež se materijalizira na posebno nestvaran način. Razmišljam o postavima na livadi, brijegu, stijeni, u moru...»

Ugriz Risa

U jesen 1991. godine Hrvatska je krajnjim naporima odbijala napade pobunjenih Srba, četnika i soldateske JNA. Hrvatskim bojovnicima počelo je nedostajati streljiva. Glavni stožer OS Republike Hrvatske 3.studenoga 1991. godine odlučio je pokreniti akciju zauzimanja velikih skladišta streljiva u Delnicama kako bi barem privremeno riješio taj problem. Na područje Delnica je stigla iskusna postrojba sa 120 specijalaca ATJ Lučko pod zapovjedništvom generala Mladena Markača koja je trebala biti udarna snaga ove akcije. Vremenski uvjeti su bili ključni faktor u odluci o početku akcije koja je počela u 7 sati ujutro 5.studenoga. Borbe oko predaje ključnog skladišta Velebit 3 protegle su se do 13 sati i 15 minuta kada su se oficiri i vojnici JNA predali.

Zarobljeno je preko 6.000 tona raznog artiljerijskog i pješačkog streljiva, mina, raketa i eksploziva.

Sudbina Hrvatske je bila odlučena.